Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megkérdezett szülők 71 százaléka a tanórai távolságtartás és a maszkviselés hiányára panaszkodott, 70 százalékuk szerint fertőzés esetén nincs megfelelő kontaktkutatás, tesztelés - idézte a Népszava a Szülői Hang Közösség nem reprezentatív felmérését, amelyet tízezer szülő között végeztek.

A válaszadók 57 százaléka tartja problémának, hogy gyakran elmarad a távoktatás vagy a karantén elrendelése még akkor is, ha valaki megfertőződik

Vegyes a kép a szülő és az iskola kommunikációja tekintetében: vannak pozitív visszajelzések, de a válaszadók 31 százaléka kifejezetten elégedetlen. Érdekvédelmi szervezetek hetek óta kérik, hogy az oktatási kormányzat közöljön összesített adatokat az iskolák fertőzöttségéről. Az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ hétfőn azt írta a napilap megkeresésére, hogy az iskolák maguk döntik el, milyen járványügyi adatokat tesznek közzé. Ugyanakkor van, ahol a tankerület ezt kifejezetten kéri is az intézményektől.

Egy édesapa nemrég a közösségi oldalán osztotta meg: keddtől nem engedi iskolába három gyermekét - egyikőjüknek tüdőbetegsége van. Az iskola igazgatójától felmentést is kaptak. A Klebelsberg Központ a lapnak azt írta, a járványhelyzetre tekintettel valóban van arra lehetőség, hogy a veszélyeztetett gyerekek igazgatói engedéllyel, a pedagógusokkal egyeztetve otthonról tanulhassanak. Arra a kérdésre, felmentést kaphatnak-e azok az egyébként egészséges tanulók is, akiknek krónikus beteg családtagjaik vannak, nem jött válasz.