Újra megnyílik a szőlőültetvények kártevői elleni pályázat

Az Agrárminisztérium (AM) 240 millió forintos keretösszeggel hirdeti meg idén a szőlőültetvények kártevői elleni pályázatot, a támogatás igénylése egyszerűsödik tavalyhoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. február 18. hétfő, 17:04
Fotó: Pixabay

A termelők vissza nem térítendő támogatásként kérhetik a kijuttatott növényvédőszer vételárának legfeljebb 75 százalékát, de legfeljebb 12 ezer forintot hektáronként. A pályázat mind a megelőzésnél, mind a felszámolásnál a május 1. és július 31. közötti növényvédőszeres védekező tevékenységekre érvényes.

A minisztérium kiemelte az amerikai szőlőkabóca elleni védekezés jelentőségét. Az általa terjesztett aranyszínű sárgaság - mint írták - a felelősségteljes termelőknek és a következetes hatósági fellépésnek köszönhetően nem terjedt el, a megelőzés azonban folyamatos.

A kártevők elleni támogatási kérelmek 2019. március 1. és 31. között nyújthatók be postai úton a Magyar Államkincstárhoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.02.18 18:18

Ha minden részét támogatják a termelésnek, akkor miért sír állandóan a termelő az árak miatt?
Kap segílyt:
mert földje vam - földalapó támogatás
gépre amivel dolgoztat
vetőmagra
öntözésre
permetezásre
akkor mi a faxomért sír mindig mint egy bömbölde?
Ja, az öntözési támogatás mellett az aszály miatt is sír.
El lehet menni gyárba dógozni, nem sírni kő! A támogatást arra kell fordítani amire adták, nem a jólétre, és sírni mellette. Ingyenebédesek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html