Változhat a mezőgazdasági termelők adózási környezete

A családi gazdaságokra és őstermelőkre vonatkozó szabályozás megújításával egyszerűsítené a kormány a mezőgazdasági termelők adózási környezetét, és növelné az adómentességi értékhatárokat - mondta Nagy István agrárminiszter a 33. Bábolnai Gazdanapok csütörtöki megnyitóján.
Szász Péter, 2020. szeptember 10. csütörtök, 21:49
Fotó: MTI Fotó

A szabályozás kiemelt jelentőségét, miután 290 ezer őstermelő és több mint 23 ezer családi gazdaság működési környezetéről van szó. A közös őstermelői tevékenység és a jelenlegi családi gazdaság működési formák összevonásával új működési formaként szeretnék bevezetni az őstermelők családi gazdaságának intézményét.

Az agrárminiszter bejelentette, hogy az új koncepciót a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével (MAGOSZ) együttműködésben, a Pénzügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium bevonásával dolgozták ki és várhatóan az őszi ülésszakán tárgyalja az Országgyűlés.

"Az Agrárminisztérium a korábbi támogatási formákon túl a Gazdaságvédelmi alapból 25 milliárd forint értékben több támogatási konstrukciót hirdetett meg, amelyek segítik a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat a koronavírus gazdasági hatásainak kezelésében" - idézi az MTI a minisztert.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sorathul, 2020.09.11 08:24

@narancsragacs:
Jah, egy kis matek:
25 milliárd megy szét 290 ezer őstermelő és 23 ezer családi gazdaság között, ami szaros 80.000 Ft. :)
De nyugodj meg, hogy a feltételeknek köszönhetően nem fognak sokan részesülni belőle, csak a szokásos csoportok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.09.11 06:55

Sőt ! ingyen dzsipót és 5 milliós utalványt mindegyiknek vadászpuskára !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html