Akadálymentesítene? Több támogatást kérhet hozzá

Január elsejétől változott a lakóingatlan átalakításához kapcsolódó akadálymentesítési támogatás összege és igénybevételének lehetősége is. A támogatást már nemcsak egyszer lehet igényelni, hanem tízévente újra, összege pedig az eddigi 150 ezerről január elsejével 300 ezer forintra nőtt - olvasható a szaktárca közleményébn.
Napi.hu, 2016. január 31. vasárnap, 13:56

Több támogatást kapnak idén a fogyatékos embereket segítő szervezetek is. A 2016-os költségvetési törvény alapján jövőre 1,2 milliárd forinttal emelkedik a támogató szolgáltatásokra és közösségi ellátásokra szánt összeg.

A kormány első körben tavaly ősszel 45 millió forinttal, majd idén januárban 340 millió forinttal emelte a támogatási összeget - írja az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

A közlemény a támogató szolgálatok munkájáról is megemlékezik, miszerint ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a fogyatékossággal élők esélyt kapjanak az autonóm, önálló életre, ne szoruljanak be az otthonukba és szigetelődjenek el a társadalomtól. A szolgálatok alapvetően két feladatot látnak el: a fogyatékossággal élők szállítását és otthoni gondozását.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK