BUX
37689

Akadálymentesítse az adórendszert - legyen minden nulla százalék

A Pénzügyminisztériumban megkezdődött a munka a jelenlegi adórendszerben meglévő olyan jellegű „gubancok”, akadályok felszámolására, amelyek megnehezítik a Magyarországon működő vállalkozások életét, gátolják a versenyképesség javítását, alapvetően ésszerűtlenek és indokolatlanok.

NAPI Online, 2005. január 28. péntek, 14:57

A minisztérium közleménye szerint nagyon rövid időn belül elkészül egy akadálymentesítő csomag, s reményeik szerint a kormány hamarosan megtárgyalja, majd tovább is küldi a parlament színe elé. E csomag összeállításához a tárca igénybe veszi a hazai gazdasági élet meghatározó szereplőinek tanácsait, javaslatait, vállalkozói szakmai szervezetek elgondolásait, az adótanácsadók, a gazdaságkutatók észrevételeit.

A kör szélesítésének érdekében és azért, hogy még jobb javaslatok születhessenek, a minisztérium internetes honlapján mindenki számára lehetőséget biztosít javaslatának megtételére. A Pénzügyminisztérium honlapján e célból nyitott külön oldalon bárki kifejtheti, milyen változtatást tart indokoltnak az adórendszer gyors és "fájdalommentes" akadálymentesítése érdekében. Elsősorban olyan javaslatokat vár a tárca, amelyek költségvetési kihatással nem járnak, de nagymértékben ésszerűsítik a rendszert.