Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jelenleg az országban 18 megye területén van hótakaró. A legvastagabb hóréteg Győr-Moson-Sopron megyében található, ott helyenként a 40 centimétert is meghaladja. Itt 34 helyen -elsősorban alsóbbrendű utakon - kellett hóátfúvások miatt beavatkozni. Jelenleg Vas megyében több helyen is ónos szitálás lassítja a forgalmat. Jegesedés miatt síkosak az utak a Bakonyban és a Kisalföldön is. Friss hó jelenleg csak a Nyírségben hullik.

A katasztrófavédelem éppen ezért felhívja a közlekedők figyelmét a fokozott elővigyázatosságra. Kérik, hogy mielőtt elindulnánk, tájékozódjunkk az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról. A hideg időjárás miatt pedig ismételten felhívják a lakosság figyelmét a kihűléses balesetek és tragédiák megelőzésének fontosságára, az embertársainkra való odafigyelésre.

A szén-monoxid-mérgezések megelőzése érdekében a téli időszakban kiemelt figyelmet kell fordítani fűtőberendezéseinkre és kéményünkre. Ezek karbantartását és ellenőrzését kizárólag szakemberekkel végeztessük. Biztonságunk érdekében használjunk szén-monoxid-érzékelőt is, ez azonnal jelzi a szén-monoxid-koncentráció megemelkedését.

A tegnapi statisztika

Szerdán összesen 46 embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük tizenegyet a kihűléstől. Harmincan sérültek meg különböző közúti és egyéb balesetekben, öten pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedtek. Tegnap a legalacsonyabb hőmérsékletet, -8 fokot Nógrád megyében mérték.

A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek tegnap összesen 1177 szakemberrel és 721 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő káresetek felszámolásában.