Orbán Viktor miniszterelnök a választási kampányban, nagypénteki rádiós nyilatkozatában beszélt arról, hogy kétezer Soros-katona nevét ismerik, akik "Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében dolgoznak".

Csütörtökön Schmidt Mária történész, milliárdos családi cégének tulajdonába került Figyelő hetilap sorolt fel több száz nevet, akiket a lap munkatársai Soros György embereiként "tudtak azonosítani". A lista alapján olyan személyek nevét írták le, akik a Közép-Európai Egyetemen, vagy olyan szervezetnél dolgoznak vagy dolgoztak, amelyek valaha kaptak Soros-alapítványtól támogatást.

A lap azt írja, hogy "megpróbáltak utánajárni, pontosan kikről van szó", átnézték a magyar származású, amerikai milliárdoshoz közvetve vagy közvetlenül kötődő, jelentősebb magyarországi szervezetekben dolgozók névsorát. "A teljes feltérképezés bajosan lehetséges, ahogy azt sem lehet bizonyosan megmondani valakiről, hogy tudatában van-e annak, kinek is dolgozik, vagy éppen milyen küldetést teljesít" - sajnálkozik a cikk szerzője, Csanády András.

A listán halott személy neve is olvasható: a 444.hu írt arról, hogy a 23 éve halott Ernest Gellner filozófus neve is szerepel a Figyelő-listán.

A cikk megjelenése után "Mi is rajta vagyunk a Soros-listán!" címmel petíció is indult, amellyel a Figyelő újságíróinak kívánnak segítséget nyújtani, hogy jövő hétre még több nevet tudjanak összeszedni.

A kép forrása: Napi.hu.