Akcióba lendültek a nyugdíjasok - levelet írtak az IMF-nek

Az IMF nem követelte a nyugdíjak csökkentését, ezt az idősek kérésére válaszlevélben is megerősítették az IMF képviselői - írta a Népszava.
NAPI, 2012. november 7. szerda, 10:50
Fotó: Napi.hu

Nincs IMF követeléslista, sem olyan, ami a nyugdíjasokat, sem olyan, ami más társadalmi csoportot érintett volna - válaszolta Irina Ivascsenko a nyugdíjasok korábbi levelére a Népszava cikke szerint. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi képviselője tegnap személyesen is fogadta az idősszervezetek vezetőit, Hegyesiné Orsós Évát, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének (NYOK) elnökét, valamint Simon Dezsőt, az MSZOSZ nyugdíjas szövetségének elnökét. Karácsony előtt több találkozó is lesz, a NYOK tagjaival, küldöttségével, szakértőkkel és vélhetően az Idősek Akadémiájának résztvevőivel is beszélget majd a magyarországi képviselő - tájékoztatta a lapot Hegyesiné Orsós Éva.

Az idősek azt követően kezdtek aggódni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a szeptemberi, sárvári kihelyezett Fidesz-frakcióülésen ismertette, milyen feltételeket támaszt az IMF a hitelmegállapodásért cserébe. A kormányfő azt mondta, a részletek a lapokban olvashatók majd. Másnap a Magyar Nemzet arról írt, hogy a hitelmegállapodás feltételei között a nyugdíjak csökkentése, a nyugdíjkorhatár-emelése is szerepel.

Az idősek képviselői szeptember végén fordultak először levélben az IMF képviselőihez, és azt kérték, ha lehet, ismertessék a részletes követelési listát. Az erre érkezett válaszban szerepelt, hogy lista nincs, ellenben szeretnék megismerni a magyar kormány álláspontját és terveit a gazdaság fejlesztéséről és a fenntartható fejlődésről. Az idősek képviselői ezt követően azt várták, hogy a kabinet és a valutaalap egyeztessen, ekkor ők is találkozót kértek volna, hogy saját véleményüket is elmondhassák. Mivel erre a találkozóra nem került sor, a véleményüket egy újabb levélben foglalták össze. Ebben elsősorban a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a családok helyzetéről írnak a valutaalapnak, egyebek mellett ilyen megállapításokkal: "Az alaptörvény semmilyen garanciát nem nyújt a nyugdíjak kifizetésére, gyakorlatilag felszámolja a társadalombiztosítást"; "A nyugdíjasok többsége a jövedelméből segíti, vagy abból tartja el munkanélküli gyermekeit, illetve segíti azok családját."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

labandy, 2012.11.10 15:23

@USE: A versenyszféra is az államból él. gyógyosok kinek adják el a pirulát? Az Államnak! A patikák tulajai az államon élösködnek Mikola Balázszsal az élen. Nem vállakozók! A gyógyszereket a nyugisok veszik állami pénzből jobbára. A közkonyháit az állam fizeti ki egészségügy szerte az országban. ne tessék elfelejteni a magyarok az államban maradtak, ha vállakozok, ha alkalmazottak. Az állam váásrólja fel a mezőgazdasági termékeket, minden államból indul és végződik, még a multi is amikor eladja az AUDi a gépkocsikat a közszolgáknak, sok ezer millárdot az állam fizeti, aztán egy év múlva leselejtezik és viszik haza a közszolgák, mint lézer apó...Értsék meg állami a közoktatás, állam minden, kivéve a néhány multit mint daimler, audi opel Suzuki, azok befizetéseiből él Budapest és Győr(bizonyos körzetei akik a mindekori polgármesterek kivételezettjei..az ország többi része elhalt. Nem tűnik fel senkinek, hogy a Nyugat Argentínája lettünk..ezt Kiss János jelezete amikor látta, hogy viktátor elindult az öreg pozsy és volt moszkavai nagykövet hátán, értse meg Mindenki ARGENTINA! hatalmas stadionok viktátor paradicsoma lesz felcsút, Debrecen. Győr.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

USE, 2012.11.10 14:57

@Zolko_123: Pontosan, hogy nem. Most van az, hogy az ingyenélő és eltartottnak ugyan annyi joga van, mint a dolgozó és járulék fizetőnek. Ezen a reigisztráció sem változtat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

USE, 2012.11.10 14:54

@horypapa: Pontosan a demokratikus jelző miatt nem jár mindenkinek. Nem jár 18 év alatt, közügyektől eltiltottaknak, gyámság alatt lévőknek, nem magyar állampolgároknak. Régebben cenzus alapján dőlt el kinek járt szavazati jog. Angol mintára a fidesz bevezeti az előzetes regisztrációt. Én azt tartom demokratikusnak, ha az eltartó szavaz kizárólag és plusz szavazatot kap az eltartottai után. Így 3 millió dolgozó és járulékfizető kapna kb. 9 millió szavazati jogot. Az államot a 3 millió tartja fenn és majd 10 millió az állam maga.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

horypapa, 2012.11.09 00:18

amúgy meg egy ékes példa, hogy "szeretett" kormányunk ismét a pofánkba hazudik arcátlanul. ezeket a hazugságokat hírdetik is a mi pénzünkön. erre egy nyugdíjas csoport levelet ír a valuta alapnak és megkérdezi MIZU? élképesztő és csak nevetni tudok. SZÁNALMAS!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

horypapa, 2012.11.09 00:15

Itt óriási bajok vannak a fejekben. csak egyet szólnék hozzá elgondolkodtatónak vagy kérdésnek...a szavazati jog az demokratikus kérdés, nem? alapvető joga mindenkinek. sajnos az országban vannak analfabéták, de ettől még a szavazati jog és még néhány dolog alapvető emberi jogosultság. ki az az ember, aki ezt megkérdőjelezi? az tényleg éljen itt ebben a mocsokban és kilátástalanságban ilyen elvekkel. szomorú ezt olvasni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html