"Akciós" MFB-hitel zöldberuházásokra

A kormány Sikeres Magyarországért hitelprogramja keretében környezetvédelmi célú beruházásainak kamattámogatását szolgáló pályázatot hirdetett meg a zöldtárca és a Magyar Fejlesztési Bank vezetője - derül ki a PM közleményéből.
Sebők Miklós, 2005. július 26. kedd, 11:24
Fotó:

A kis- és középvállalkozások zöldcélú hitelfelvételének ösztönzésére a környezetvédelmi minisztérium 2007 végéig 800 millió forintot fordít. A kamattámogatás segítségével a tárca szerint több tízmilliárd forint áramolhat a hazai környezetiparba a következő két évben.
A környezetvédelmi tárca által finanszírozott vissza nem térítendő kamattámogatást kis- és középvállalkozások kaphatják meg levegőtisztaság-védelmi, vízminőség-védelmi, zajvédelmi, hulladékgazdálkodással összefüggő és a megújuló energiaforrások felhasználását elősegítő beruházásaikhoz. A hitelkamat mértéke a Sikeres Magyarországért programon belül jelenleg mintegy 6 százalék, a támogatás az EURIBOR feletti kamat 100 százalékáig terjedhet, a vállalkozások így kedvezményesen, 3-3,5 százalékos kamattal juthatnak forráshoz. A kamattámogatás 2007 végéig ítélhető meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK