Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az etikai bizottság határozata nem jogerős. A lap megkereste a MOK-ot az információ megerősítésért, de egyelőre nem kaptak választ.

A felfüggesztett börtönbüntetést tavaly azzal indokolta a Veszprémi Törvényszék, hogy nagy szükség van az orvos szakmai tudására, ezért a betegek és a társadalom érdeke is, hogy szabadlábon maradhasson. A nőgyógyász operációkért 150 ezer, a vizsgálatokért pedig 15 ezer forintot kért el a betegeitől.

A MOK akkor indított etikai eljárást, amikor az 1001 orvos hálapénz nélkül elnevezésű Facebook-csoport, és a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) erre közös levélben (ezt több mint 200 orvos írta alá) szólította fel - idézi fel a portál.

Az egészségügyet átszövő hálapénz káros hatásaival számos szakértő és elemzés foglalkozott, az összes megkérdezett és az elemzések szerint is rengeteg kárt tesz, de nélküle mégsem működik az egészségügy. Olyan mélyen beivódott a rendszerbe, hogy pusztán béremeléssel nem is lehet megszüntetni - ezt például Velkey György, a Bethesda kórház főigazgatója állította egy lapinterjúban.