A BKV Zrt. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes írásbeli észrevételeit és Demszky Gábor főpolgármester felvetéseit is figyelembe véve kiegészítette a tarifajavaslatát és azt az eljárási szabályokat betartva eljuttatja a Fővárosi Önkormányzat illetékes ügyosztályának, valamint a gazdálkodásért felelős főpolgármester-helyettesnek - közölte az MTI-vel a BKV Zrt. kommunikációs igazgatója.


Regőczi Miklós közleményében emlékeztetett: Antal Attila, a közlekedési társaság vezetője tavaly decemberi kinevezésekor feladatául kapta, hogy dolgozza ki a cég hosszú távú tarifareformjának koncepcióját.

A 2008-2011 közötti időszakra vonatkozó tervezet elkészült, ez a jövő évi tarifaemelésre többféle szempont figyelembe vételével fogalmazott meg szakmai javaslatokat. Mint írta, a tervezetet a cég szakmai partnerei pozitívan véleményezték.


Demszky Gábor főpolgármester pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy a jelenlegi formájában nem alkalmas tárgyalásra, illetve megalapozott városvezetői döntésre a BKV jövő évi tarifaemelési javaslata, annak átdolgozása indokolt. A városvezető rámutatott: a BKV nem tartotta be az eljárási szabályokat. A cég javaslata szerinte nem mutatja be meggyőzően azt, hogy a tarifaemelés különböző változatai milyen módon következnek az üzleti tervből. Természetesen jövőre is szükség lesz a BKV-tarifák emelésére - jelentette ki Demszky Gábor, azt azonban "ezen anyag alapján nem tudom megmondani, hogy mekkorára". Az azonban biztos, hogy "a 17 és 25 százalékos tarifaemelési javaslatot nem tartom elfogadható mértékűnek" - mondta.


A BKV három alternatívás 10-17-25 százalékos tarifaemelési javaslata pénteken olyan későn érkezett a főpolgármesteri hivatalba, hogy azt a Főpolgármesteri Kabinetülés résztvevői hétfőn reggel csak a helyszíni kiosztással ismerhetik meg - közölte Nyáry Krisztián, a hivatal kommunikációs igazgatója. A hétfőnkénti kabinetülésre az azt megelőző hét szerda délutánig kell beadnia az előterjesztéseket.


Regőczi Miklós az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében elismerte, hogy az eljárási szabályokhoz képest késve érkezett meg a november 12-i kabinetülésre a javaslatuk a Főpolgármesteri Hivatalba.