Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portál megtudta, hogy milyen ajánlatot tett az MSZP-Párbeszéd, a DK és a Momentum az LMP-nek.

Ezek a következők:

  • támogassák az ellenzéki budapesti előválasztás második fordulóját, annak győztesét pedig fogadják el és támogassák az ellenzék közös jelöltjeként,
  • csatlakozzon jelölőszervezetként a DK-Momentum-MSZP-Párbeszéd polgármesterjelöltjeihez a budapesti önkormányzati választáson,
  • ha az LMP elfogadja a fenti két feltételt, garantálják nekik, hogy minden kerületben legalább egy közös képviselőjelöltet állíthatnak (igaz, utóbbinak pontos mikéntjét nem részletezi az ajánlat).

Az ajánlat június 17-ig érvényes.

Az LMP részéről Kanász-Nagy Máté ügyvezető nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést. Az is kiderült, hogy az LMP már bánja, nem állapodtak meg korábban.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke megerősítette, hogy adtak ilyen ajánlatot az LMP-nek, bár hozzátette, hogy ezt nem a nyilvánosság előtt szeretnék intézni.

Jobbik

Az Azonnali információi szerint a kilencedik kerületben jó eséllyel Jancsó Andrea, a Momentum által preferált jelölt lehet a befutó a jelöltségre, míg a Jobbik megkaphatja a soroksári helyet. Ugyanakkor úgy tudják, míg a baloldal az LMP-nek azt is ajánlja, hogy közös jelölő szervezetként léphet fel az MSZP-P-vel, a DK-val és a Momentummal együtt, addig a Jobbik számára ez az opció nem valószínű. A Jobbik részéről Bencsik Jánost keresték, de ő nem szeretett volna nyilatkozni.