BUX
37763

Aláírták! Milliárdos katari befektetés Budapesten

Aláírta a magyar állam tulajdonában lévő Andrássy út 114. szám alatti ingatlan adásvételi szerződését a tulajdonosi joggyakorló MNV Zrt., a vagyonkezelő Készenléti Rendőrség és a katari állam. A megállapodás értelmében a Köztársasági Őrezred egykori villáját csaknem egy milliárd forintért vették meg. Az ingatlan ezután nagykövetségi épület lesz. (A kép forrás: Google Maps)

Napi.hu, 2015. február 6. péntek, 08:19

Újabb diplomáciai épülettel bővül a világörökség részét képező Andrássy út, a VI. kerületi diplomata-negyed. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. többszöri sikertelen árverés után értékesítette a Köztársasági Őrezred egykori villaépületét - áll a szervezet közleményében. Az Andrássy út 114. szám és a Munkácsy Mihály utca 11. szám alatti ingatlanok összesen csaknem egy milliárd forintért keltek el.

Az eladáshoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Fővárosi Kormányhivatal is hozzájárult. A szervek előzetes jóváhagyására - jogszabályból eredően - azért volt szükség, mert a vevő külföldi és a katari állam az ingatlant diplomáciai célból vásárolta meg.

A szerződés aláírása során a katari államot Abdullah Hussain Aljaber nagykövet, míg az MNV Zrt.-t Márton Péter vezérigazgató képviselte.