Albérletet keres? Így csapják be most a budapestieket!

A férfi néhány napra vett ki józsefvárosi lakásokat, amelyeket sajátjaként adott bérbe a sértetteknek – olvasható a police.hu-n.
Napi.hu, 2016. július 11. hétfő, 09:57
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat N. Gábor 25 éves budapesti lakos ellen csalás vétség miatt.

A férfi 2016. június 25-e és július 2-a között összesen négy alkalommal tévesztett meg albérletkereső személyeket. N. Gábor néhány napra bérelt ki lakásokat, majd interneten meghirdette és az érdeklődőknek megmutatta a józsefvárosi (Kisfaludy utcai, Thököly úti, valamint Corvin sétányon lévő) ingatlanokat.

A bérleti szerződés megkötésekor kaució, foglaló, illetve bérleti díj címén több tízezer forintot kért tőlük. A sértetteknek a pénzért cserébe hamis kulcsokat adott át, ezt követően elérhetetlenné vált számukra.

Az egyik sértett a tőle kért összeget több részletben akarta kifizetni N. Gábornak, ezért 2016. július 7-ére egy további találkozót beszélt meg vele, amelyre a nyomozókkal együtt érkezett.

A férfit 21 óra 50 perckor a Budapest XIV., Thököly úton elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

HOZZÁSZÓLÁSOK