Álellenőrök járják Miskolcot - Figyelmeztetés érkezett

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egy bejelentés alapján szerzett tudomást arról, hogy Miskolcon ismeretlen személyek a Hivatal ellenőreinek kiadva magukat keresnek fel lakástulajdonosokat - adta hírül a hivatal.
Napi.hu, 2017. január 27. péntek, 14:42
Fotó: Napi.hu

Az ismeretlenek azzal kopogtatnak be a lakásokba, hogy a gázkészülékeket kell ellenőrizniük a szén-monoxid-mérgezések megelőzése érdekében.

A MEKH felhívja a figyelmet arra, hogy a hivatal munkatársai nem végeznek ilyen típusú ellenőrzéseket, ezért senki ne engedjen be olyanokat, akik az energiahivatal ellenőrzéseire hivatkozva próbálnak bejutni a lakásokba.

A hivatal arra kéri a fogyasztókat, ha hasonló esetekről van tudomásuk, azt jelezzék a hivatal ügyfélszolgálati telefonszámán (+36 1 459 7740) és értesítsék a rendőrséget is.

A gázkészülékek helyes működésének ellenőrzése a szolgáltatók feladata. A szolgáltatók ellenőrzést végző munkatársainak minden esetben dokumentumokkal kell igazolniuk magukat, mielőtt belépnének az ingatlanokba, és az esetleges ellenőrzésekről korábban értesítik a fogyasztókat.

HOZZÁSZÓLÁSOK