Mégsem vág bele a kormány az alkotmánymódosításba

Hiába szivárogtak olyan hírek a Fidesztől, hogy alaptörvénymódosítás jöhet a közeli jövőben: a párt vezető politikusai cáfolják, hogy napirendre vennék a témát.
Szabó Dániel, 2019. október 17. csütörtök, 20:09
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Egy "narancsszínű alkotmánymódosításra" lenne szükség a szivárvány színű budapesti balliberális áttörésre válaszul - idézett szerdán az Atv.hu állítólagos fideszes forrásokat. A portál arról számolt be, hogy többek között bekerülhet a kereszténység védelmének, a homoszexuálisok adoptálásának és az eutanáziának a tilalma az Alaptörvénybe. (Összefoglalónkat itt olvashatja.)

Most viszont az Index kérdésére cáfolta ezt a párt frakcióvezetője.

Az alkotmánymódosítás nem szerepel az országgyűlés őszi ülésszakának törvényalkotási programjában - közölte a portállal Kocsis Máté.

Az Index szerint nemcsak a szerdai hír után merült fel ennek kérdése: a Fidesz szeptember végi tisztújító kongresszusán több kormánypárti képviselő is azt mondta, hogy az önkormányzati választások után várhatóan elő fog kerülni a módosítás témája. Igaz, a portál még a nyáron írta azt, hogy ebbe csak akkor vágnak bele, ha Tarlós István újrázni tud az önkormányzati választáson főpolgármesterként, ehhez képest vasárnap a fővárosban Karácsony Gergely került ki győztesen.

HOZZÁSZÓLÁSOK