A munkahelyvédelmi bértámogatás keretében a kormány több mint 226 ezer munkavállalónak nyújtott támogatást eddig. A gazdaság védelme és újraindítása során a munkahelyek megerősítésére és új munkahelyek teremtésére helyezik a hangsúlyt, a bértámogatási programok meghosszabbítását nem tervezik - mondta György László, aki szerint már tizedik hete folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma, az elmúlt héten 2456-tal lett kevesebb.

Júliusban már többen dolgoztak, mint januárban, még mindig kevesebben, mint tavaly júliusban, de 730 ezerrel többen a tíz évvel ezelőttinél.

Beszámolt arról is, hogy jövő hétfőn jelenik meg a kamarákkal és a vállalkozói érdekképviseletekkel együtt készített vállalati fehér könyv, amelyben példákkal alátámasztva ismertetik, hogy a koronavírus-válság második fázisában milyen intézkedéseket hozhatnak a vállalkozások annak érdekében, hogy működésüket folyamatosan fenntarthassák.

Hozzátette, a vállalkozásokat - ahogy tavasszal, a járvány kezdetén - megkérték, mondják el véleményüket az őket foglalkoztató kérdésekről, a kormányzati intézkedésekről, várakozásaikról, amire szeptember 4-ig van lehetőségük az erre dedikált honlapon.