Egymilliárdot kap a magyar divat

A magyar divat- és designipar átfogó fejlesztésére, valamint a turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű fesztiválok támogatására egy-egy milliárd forintot hagyott jóvá a kormány, a Magyar Közlönyben megjelent határozatában.
Németh Géza, 2019. március 8. péntek, 20:01
Fotó: Stocksnap

A magyar divat és design fejlesztésének és a turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű fesztiválok, kulturális nagyrendezvények támogatásáról címet viselő kormányhatározat első része arról szól, a kormány egyet ért azzal, hogy a magyar divat- és designipart átfogó, megújító fejlesztési feladatok hosszú távú koncepcióját a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-n keresztül valósítsa meg. Erre a pénzügyminiszternek azonnal 1 milliárd 4 millió forintot kell biztosítania.

A turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű fesztiválokat is 1 milliárd 4 millió forinttal támogatják, és a pénzügyminiszternek szintén azonnal utalni kell a pénzt. Az indok: ezek nagymértékben hozzájárulhatnak a pozitív országkép kialakításához, fenntartásához.

 


HOZZÁSZÓLÁSOK