Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A speciális autók beszerzéséhez állami támogatást kaphatnak az arra jogosultak, az új gépjárműre 1 milliót, a használt vásárlására 600 ezer forintot. Ehhez a mozgáskorlátozottaknak kötelező hitelt felvenni, még akkor is, ha a vásárló (a támogatással együtt) a teljes vételárat le tudná tenni - hívta fel a figyelmet a Magyar Narancs.

A hitelért csak a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Duna Lízing Zrt.-hez fordulhatnak, amely a változó kamatokkal és jelenleg 17,73 százalékos THM-mel dolgozik. Ha például valaki felvesz egy 2,4 millió forintos hitelt a konstrukcióban, akkor Garancsiéknak a 17 százalékos kamattal közel 800 ezer forinttal fizet vissza többet, mintha egy olyan bankkal szerződhetne, amely az aktuális piaci hitelezési gyakorlatnak megfelelő kondíciókat ajánl - számolgatott cikkében a lap.

A konstrukcióról a Magyar Narancs egyik júniusi számában már írt, s a közelmúltban Hadházy Ákos LMP-s képviselő korrupcióinfóján is téma volt. Lázár János kancelláriaminiszter végül a napokban bejelentette: a kormány megszünteti a kötelező kölcsönszerződést, és felülvizsgálják a rendszert.