Állami tartalékból kerül cukor a boltok polcaira

Fazekas Sándor a vidékfejlesztési miniszter bejelentette, hogy az állami tartalékból 2 millió kilogramm cukrot felszabadítanak és piacra dobnak a magas cukorárak letörése érdekében.
MTI-Eco, 2011. május 6. péntek, 17:53
Fotó: Napi.hu

A vidékfejlesztési miniszter erről pénteken Püspökladányban beszélt.

2014-ig meg van kötve a kezünk az uniós cukorszabályozás miatt, de utána gondos tervezéssel, a magyar gazdák kőkemény érdekvédelmével változtathatunk a magyar cukortermelés jövőjén - idézi a minisztert a szaktárca közleménye.

Fazekas Sándor emlékezetett arra, hogy a nyolcvanas években még 12 cukorgyár működött Magyarországon, de ma már csak egy van.

Az Európai Uniónak nincs még egy olyan országa, amelynek a cukoriparát ilyen mértékben leépítették, és ilyen kiszolgáltatottá tették, mint Magyarországét - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter.

Meg kell tudnunk, miért kellett bezárni a cukorgyárainkat, miért kellett visszaadni a nagy nehezen kiharcolt cukorkvótánk 75 százalékát - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.05.06 21:06

Kacc kacc, március 9-óta vagy 29%.-ot esett a cukor a határidős tözsdéken, vagyis szabadul meg a cukortól az állam amig jó pénzért megveszi a tőzsdei ügyekben járatlan fogyasztó.. úgy szakad a cukor ára , hogy öröm nézni.. majd a nyáron vegyetek cukrot hadd fulladjanak bele a spekuláns élelmiszerláncok, addig meg szacahrin !!! Persze már márciusban megirtam, hogy el kék adni sos az állami készleteket, mostmá meg pánikszerüen kéne töle megszabadulni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html