Állami tőkealap szállt be egy pálinka csomagolóanyag-gyártó cégbe

A bor és pálinka csomagolóanyagokat előállító, szegedi székhelyű Eno-Pack Kft.-ben szerzett 49,9 millió forintos befektetéssel kisebbségi tulajdont, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap - közölte a társaság az MTI-vel.
MTI, 2012. szeptember 25. kedd, 12:07
Fotó: Napi.hu

Az Eno-Pack üvegeket, dugókat, címkéket és diszcsomagolást szállít a magyar bortermelőknek és pálinkaházaknak. A vállalkozás mindeddig külföldi beszállítókra volt utalva, azonban a saját kapacitásokra építve hamarosan a hazai piac méretéhez illeszkedő, kisebb szériában, rugalmasabban szolgálhatja ki a megrendelőit.

Az Eno-Pack termékeit Magyarország valamennyi bortermelő vidékén, közel 300 borászat, és számos pálinkaház használja. A külföldi beszállítók jellemzően nagyobb, több tízezres minimális megrendelési mennyiségben gondolkodnak, a magyar borászok igénye pedig csak 5-10 ezer darabos termékszéria szállítása, legyen szó boros- vagy pálinkáspalackok, dugók, címkék, díszdobozok elkészítéséről.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alaptól (SZTA) érkező 49,9 millió forintos forrás hozzásegíti a társaságot, hogy - pályázati forrásokra és önerejére is támaszkodva - saját nyomdát hozzon létre Szegeden. A speciális nyomdagép megvásárlása mellett az alkalmazotti létszám bővítése és az alapanyagok megvásárlása is a fejlesztési projekt része - áll a közleményben.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. a magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaság, amelynek tulajdonosi jogait a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség gyakorolja. Az alapkezelő feladata a Regionális Operatív Programok keretéből felállított Széchenyi Tőkebefektetési Alap 14 milliárd forintos forrásának eljuttatása a magyar kkv-szektor felé.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Flexmaster, 2012.09.25 14:13

.....minden napra egy mese...... :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html