Máris jöhet a szamurájkötvény Japánban

A magyar állam újra kilépett a devizakötvény-piacra, és megkezdte Japánban egy államkötvény-értékesítés előkészítését, amire napokon belül sor is kerülhet.
Rácz Gergő, 2020. augusztus 28. péntek, 11:16
Fotó: Getty Images

Magyarország már július közepén tartott egy virtuális roadshow-t, amelynek keretében a szamuráj-kötvény vásárlás lehetőségéről tájékoztatta a lehetséges befektetőket. A kibocsátás megszervezésével a Nomura, a Daiwa és az SMBC Nikko lett megbízva - írja a Reuters nyomán a Portfolio.

A kibocsátás egy része zöld kötvény lesz, vagyis olyan értékpapír, aminek a befolyó bevételeit környezetvédelmi célokra fordtja Magyyarország. Az Államadósság Kezelő Központ a közelmúltban már megjelent ezen a részpiacon, és most szemlátomást folytatja azt a stratégiáját, hogy a lehetséges befektetői kör szélesítése érdekében ezen a területen is jelen legyen.

Az Államadósság Kezelő Központ a héten frissítette a kibocsátási tervét, ami már alkalmazkodik a költségvetés új hiánytervéhez. Emlékezetes, hogy a Pénzügyminisztérium a GDP 3,8 százalékáról 7-9 százalékra emelte a hiánycélt, vagyis óriási többlet finanszírozási igényt jelzett.

HOZZÁSZÓLÁSOK