Állandó fórum lesz a Külgazdasági Kerekasztal

Becsey Zsolt államtitkár az Új Széchenyi Terv külgazdasági vonatkozásainak fórumává teszi a Külgazdasági Kerekasztalt - írja a Világgazdaság.
MTI-Eco, 2010. szeptember 16. csütörtök, 07:50
Fotó:

Még e hónap végéig összehívja a Külgazdasági Kerekasztalt Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, akinek határozott szándéka, hogy állandó véleményező és munkafórummá, mintegy szakmai háttérintézménnyé teszi azt - olvasható a Világgazdaság csütörtöki számában.

A napilap az államtitkárra hivatkozva azt írta: a testület munkájában részt vennének egyebek között a Magyar Külgazdasági Szövetség, az Eximbank, a Magyar Exporthitel Biztosító, a kisvállalati érdekképviseleti csoportok, szakmai szervezetek delegáltjai éppúgy, mint a vállalkozások képviselői. A testület elnöke Becsey Zsolt lesz, de azt szeretné, ha a szakmából egy társelnök is segítené a munkát.

A Külgazdasági Kerekasztalt még az előző kormány idején indították el, eredetileg ideiglenes fórumnak szánták, újragondolt formájában egyik aktuális feladata az lesz, hogy hozzájáruljon az Új Széchenyi-terv "külgazdasági" megközelítésű kibontásához - derült ki Becsey szavaiból a Világgazdaság szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK