Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt hetekben megjelent a parlagfű pollenje a levegőben, de a csapadékos időjárásnak köszönhetően a pollenkoncentráció nem emelkedett meg jelentősen.

Ugyanakkor egy-egy napon, lokálisan már többfelé - elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén - jelentkezett tüneteket okozó pollenterhelés.

Jelenleg az ország nagyobb részén alacsony-közepes parlagfű pollenterhelés jellemző. A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan emelkedik, az Alföld nagy részén és a Dunántúl déli területein várhatóan már tartósan a tüneteket okozó pollenterhelés lesz jellemző - írta az MTI az OKI közleménye alapján.

Magas parlagfűpollen-koncentráció esetén és megfelelő gyógykezelés hiányában az allergiásoknak olyan tüneteik lehetnek, mint tüsszögés, vizes orrfolyás, orrviszketés, orrdugulás (és emiatt esetleges alvászavarok), garatviszketés, fülviszketés, könnyezés, szemviszketés, "piros szem" (kötőhártya-gyulladás), szemfáradékonyság, továbbá fáradtság és levertség érzés, nagyobb alvásigény.

Az OKI naponta térképes előrejelzést készít, amely elérhető itt.

A kép forrása: Shutterstock.