Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap szerint a hozamok jók, az elégedett pénztártagoknak pedig nem áll szándékában Erzsébet-utalványra cserélni hosszú távú megtakarításukat, sőt, saját adózott jövedelmükből is egyre többet fordítanak az öngondoskodásra.

Az első negyedévben a munkáltatói hozzájárulások volumene a tagdíjakon belül a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 8,36 milliárd forintra rúgott, ez mindössze 2,3 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál - számol be a Világgazdaság, hozzátéve, hogy a cégek idén az első három hónapban 4 százalékkal több pénzt utaltak az önkéntes nyugdíjpénztárakba, mint 2013-ban. Ez a lap szerint azért meglepő, mert korábban a pénztárak sokat panaszkodtak, hogy a cafeteria-rendszerekbe kerülve a munkavállalók az évtizedek múlva igénybe vehető megtakarítás helyett az azonnal felhasználható juttatásokat preferálják.

A munkáltatók által fizetett tagdíjak volumene 2008-ban volt a csúcson, a cégek akkor 60,7 milliárd forinttal járultak hozzá alkalmazottaik önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításaihoz.