Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két férfi 2017. december 12-én a főváros IX. kerületében magukat rendőrnek kiadva jutottak be egy Ráday utcai lakásba, egy ott lakó idős nőhöz. A hölgynek azt mondták, hogy adja oda nekik az otthon tartott pénzét, mert azt biztonsági okokból le kell fényképezniük. A nő odaadta a pénzét, majd ezután a tolvajok elmenekültek 250 ezer forinttal - írja honlapján az ORFK.

Az elkövetők 2017. december 18-án Budapest II. kerületében kerestek fel hasonló indokkal egy újabb idős nőt a Vend utcában, akit a pénz elvételekor el is löktek. A hölgy az esés miatt könnyű sérüléseket szenvedett. Az elkövetők elloptak tőle egy 500 ezer forint értékű arany karórát és 170 ezer forint készpénzt.

A nyomozás során a rendőröknek sikerült azonosítani a két álrendőrt, az 57 éves budapesti K. Lászlót és 14 éves társát. A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2017. december 21-én a főváros XIII. kerületében elfogták a fiatal fiút és körözést adtak ki idősebb társa ellen. A fiú elfogásakor a rendőrök megtalálták és lefoglalták a bűncselekményekhez használt járművet, ruhákat, igazolványtartókat, mobiltelefonokat.

K. László 2018. január 3-án a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányságán önként feladta magát.

A két férfival szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága lopás, illetve rablás bűntett miatt folytat büntetőeljárást, őket gyanúsítottként hallgatták ki. A 14 éves fiatal szabadlábon védekezhet, azonban K. Lászlót a nyomozók őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2018. január 6-án elrendelte a férfi az előzetes letartóztatását.