Alstom-ügy: már nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség

Az OLAF büntetőjogi ajánlása tárgyában a Központi Nyomozó Főügyészség teljes körű nyomozást folytat - adta hírül a főügyészség.
Napi.hu, 2017. január 19. csütörtök, 09:16
Fotó: Napi.hu

A Legfőbb Ügyészség által 2016. szeptember 16. napján ügyészi nyomozati hatáskörbe vont és a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hatáskörébe utalt bűnügyben (az úgynevezett Alstom-ügyben) vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. A nyomozás elrendelésére 2011. január 3. napján került sor, a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatta.

Az OLAF a vizsgálatát 2012. február 2. napján kezdte, majd a 2016. november 28. napján kelt ajánlását az ebben a tárgyban többek között a Magyarországon már folyamatban lévő nyomozás adataira alapozta. 2016 decemberében megérkezett a Legfőbb Ügyészségre az OLAF ajánlása és vizsgálati jelentése, melyet a KNYF-re továbbítottak.

A főügyészség előzőleg már több személyt gyanúsítottként hallgatott ki 2016 októberében.

A nyomozás állásáról - a nyomozás érdekére figyelemmel - jelenleg további tájékoztatás nem adható. A nyomozás határideje: 2017. április 3. napja - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK