Amerikába megy a Humet

Megjelent a Humet Rt várva-várt tájékoztatása, melynek elmaradása miatt rendelte el a részvény kereskedésének felfüggesztését január 7-én a tőzsde. Eszerint a társaság 1999. december 30-án bejelentette az illletékes amerikai hatóságnak, az FDA-nak, hogy a Humet-R-szirup hatóanyagát, mint élelmiszer-kiegészítőt az Egyesült Államokban forgalmazni kívánja. Az USA szabályok szerint a termékkel a kereskedés ezután megkezdhető, ám az FDA az ezt követő 75 napon belül bármikor megtilthatja a forgalmazását, és visszahívhatja a terméket. A Humet vezetése a következő 75 napban a - megkötött előszerződések és opciók alapján - a forgalomba hozatal előkészítésén munkálkodik - áll közleményben. A bejelentés után ma újra elindulhat a kereskedés a Humet-részvényekkel.
, 2000. január 17. hétfő, 09:44
Fotó:

A Humet emellett további bejelentéseket tett a Magyar Tőkepiac mai számában:
- A Humate Kft. három magánszemély tulajdonosa szerződések megszűnésének megállapítása iránt pert indított a Humet Rt. ellen.
- Dr. Koletár András, a felügyelőbizottság tagja 1999. december 31-ével tisztségéről lemondott.
- A társaság igazgatósága a Humet névváltozása miatti, korábban többször közzétett részvénycsere határidejét az 1999. évet lezáró rendes közgyűlés napjával bezárólag meghosszabbítja. A ki nem cserélt részvények száma 38 800 darab (0,3%).
- Az igazgatóság úgy döntött, hogy a vállalat saját tulajdonában lévő részvényeket 149 forinton, vagy e fölötti áron a vezérigazgató tőzsdei kereskedésben adja el.
- A Fresenius Magyarország Egészségügyi Kft. és a Humet Rt. szándéknyilatkozatot írt alá a Humet-R szirup gyógyszerré történő fejlesztésében való együttműködésről.

HOZZÁSZÓLÁSOK