Amerikai ösztöndíj magyar középiskolásoknak

Egyéves amerikai ösztöndíjra pályázhatnak magyar középiskolás diákok, a programot az Egyesült Államok kormánya finanszírozza - tájékoztatta a budapesti amerikai nagykövetség az MTI-t.
Domokos Erika, 2018. október 2. kedd, 23:18
Fotó: Pixabay

A Jövő Vezetői Csereprogram (Future Leaders Exchange, FLEX) már elfogad jelentkezéseket magyar középiskolás diákoktól is, hogy egy amerikai oktatási intézményben tanulhassanak - írta közleményében David B. Cornstein nagykövetet, aki szerint ez a program "fantasztikus lehetőség" a tehetséges magyar diákoknak, hogy egy évig az Egyesült Államokban éljenek és tanuljanak.

A program kiterjesztése Magyarországra része annak a törekvésnek, hogy megerősítsék a kapcsolatokat a magyarok és az amerikaiak között. Bízik benne, hogy a részt vevő amerikai fogadócsaládokra és iskolákra mély benyomást tesznek a magyar diákok, és mindenki jobban megismeri majd a másik országot.

A nagykövetség honlapján közzétett felhívásban ismertették: a 2019-2020-as tanévre október 31-e a jelentkezési határidő. Közölték továbbá, hogy az ösztöndíj teljes fedezetét az Egyesült Államok külügyminisztériuma biztosítja.

Az elmúlt 26 évben 20 országból több mint 27 000 középiskolás kapott ösztöndíjat. Jelenleg 922 diák tanul a program keretében az Egyesült Államokban.

HOZZÁSZÓLÁSOK