Amerikai cégek bővíthetnek hazánkban

Új dimenzióba került a magyar-amerikai gazdasági együttműködés az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács megalakulásával - mondta Szijjártó Péter az MTI-nek, miután kedden részt vett a szervezet alakuló ülésén New Yorkban.
MTI-Eco, 2016. február 16. kedd, 20:14
Fotó: Napi.hu

A tanács célja, hogy az amerikai vállalatok és a magyar kormány között olyan struktúrákat hozzon létre, amelyekkel tovább fejleszthetők a már meglévő kapcsolatok, segítse az amerikai befektetések megjelenését a magyar piacon - mondta az Egyesült Államokban tartózkodó külgazdasági és külügyminiszter, aki kedden Dallasból érkezett New Yorkba, ahol külön is tárgyalt több jelentős vállalattal, és újabb megállapodásokat kötött magyarországi kapacitásbővítésekről, amelyek révén számos új munkahely jöhet létre.

Szijjártó Péter a cégeket nem nevezte meg, de azt elmondta, hogy az új beruházások a járműiparhoz kapcsolódó beszállítói szektorban, a pénzügyi szolgáltatások területén és az informatikai iparban várhatók.

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanácsot tizenegy cég alapította, köztük olyan jelentősek, mint a Johnson & Johnson, a Coca-Cola, az Eli Lilly, a Pfizer, vagy a Warburg-Pincus. Magyarországon ezerhatszáz amerikai vállalat működik, e cégek kilencmilliárd dollárt fektettek be. Az ötven legnagyobb amerikai multinacionális cégből negyven van jelen Magyarországon - tette hozzá Szijjártó Péter.

A tanács megalakulását a miniszter azért tartja jelentősnek, mert "ádáz küzdelem zajlik az amerikai befektetésekért". Ebben a küzdelemben szükséges eszköz az üzleti tanács, amelytől Magyarország azt várja, hogy fellendíti az amerikai beruházásokat. Megemlítette azt is, hogy e cél érdekében az Eximbank ötszázötvenmillió dolláros hitelkeretet nyit.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.02.16 21:57

Jól nézünk ki.
Jönnek az amcsik és gyarmatosítanak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Karasz_Vilmos_macskatenyeszto, 2016.02.16 21:55

-Járműipar
-pénzügyi szolgáltatások
-informatika

Ezek nem pont azok a területek ahova már évekkel ezelőtt se találtak megfelelően képzett rabszolgákat, akarom mondani megbecsült munkaerőt?

Sebaj, majd a közmunkások betöltik... De ha esetleg mégsem, Péterünk legalább evett egy igazi, jóféle, amerikai steak-et... ugye mindnyájan együtt örülünk ennek a hatalmas, közös sikernek?

ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html