Amerikaira cserélné az orosz gázt a miniszter

Energetikai, gazdaságfejlesztési és innovációs kérdésekről egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az amerikai nagykövettel - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. szeptember 6. csütörtök, 12:53
Fotó: AFP

A kormányzati honlapon csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint David Cornsteint bemutatkozó látogatáson fogadta a tárcavezető. A felek az együttműködési lehetőségeket megvitatva egyetértettek az energetika és a gazdaság fejlesztési irányaival - írták.

Palkovics László a találkozón ismertette, hogy a magyar energiapolitika az ellátásbiztonság érdekében több forrásból szeretne földgázt vásárolni, mivel jelenleg a behozatal 95 százaléka orosz forrásból érkezik. Az ellátást más államokból, észak és dél felől is biztosítani kell. A miniszter üdvözölte, hogy az Egyesült Államok Magyarország fontos kereskedelmi partnere és legjelentősebb Európán kívüli befektetője.

A közlemény szerint a nagykövet fontosnak tartja a gazdasági, valamint a tudományos-technológiai kapcsolatok erősítését és úgy értékelte, hogy érdemes vállalkozásba kezdeni Magyarországon. David Cornstein egyetértett az energiafüggetlenség erősítésével is, amiben Magyarország - mint írták - számíthat Washington támogatására.

A következő találkozón a felek a többek között a készülő gazdaságfejlesztési stratégia főbb elemeit vitatják meg - közölte az ITM.

A kép forrása: AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Czirok_a_gasztroblogger, 2018.09.08 20:39

Ja, Móricka is így képzelte... ugye M...iniszter Úr?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html