A kormányzati honlapon csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint David Cornsteint bemutatkozó látogatáson fogadta a tárcavezető. A felek az együttműködési lehetőségeket megvitatva egyetértettek az energetika és a gazdaság fejlesztési irányaival - írták.

Palkovics László a találkozón ismertette, hogy a magyar energiapolitika az ellátásbiztonság érdekében több forrásból szeretne földgázt vásárolni, mivel jelenleg a behozatal 95 százaléka orosz forrásból érkezik. Az ellátást más államokból, észak és dél felől is biztosítani kell. A miniszter üdvözölte, hogy az Egyesült Államok Magyarország fontos kereskedelmi partnere és legjelentősebb Európán kívüli befektetője.

A közlemény szerint a nagykövet fontosnak tartja a gazdasági, valamint a tudományos-technológiai kapcsolatok erősítését és úgy értékelte, hogy érdemes vállalkozásba kezdeni Magyarországon. David Cornstein egyetértett az energiafüggetlenség erősítésével is, amiben Magyarország - mint írták - számíthat Washington támogatására.

A következő találkozón a felek a többek között a készülő gazdaságfejlesztési stratégia főbb elemeit vitatják meg - közölte az ITM.

A kép forrása: AFP.