Ammónia szivárog egy húsüzemből Gyulán (frissített)

Ammónia szivárog egy húsüzemből Gyulán, a Kétegyházi úton - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap reggel a honlapján.
MTI, 2016. június 26. vasárnap, 09:42
Fotó: Napi.hu

A helyszínre a város hivatásos tűzoltói mellett Békéscsabáról, Orosházáról, Mezőkovácsházáról és Mezőberényből is érkeztek szakemberek, akik három vízsugárral dolgoznak az ammónia mentesítésén - írták.

Szabó Tibor, a Békés megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának vezetője az M1-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az ammónia nem került ki az intézmény területéről, a lakosság nem sodródott veszélybe.

Mivel a baleset közelében két nagyáruház is található, korábban védőzónát alakítottak ki, ezt azonban már feloldották. Jelenleg a kárelhárítást végzik, délelőtt tizenegy órára várhatóan minden visszaáll a rendes kerékvágásba - tette hozzá a tűzoltó alezredes.

Megszűnt az ammóniaszivárgás

Megszűnt az ammóniaszivárgás Gyulán, a Kétegyházi úti húsüzemben, ahová vasárnap reggel riasztották a tűzoltókat - közölte a katasztrófavédelem fél 11-kor. A húsüzem helyszínen tartózkodó ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a Gyulahús Kft. hűtőházában újraindult a hűtés.

Daka Zsolt elmondta: a gépészeti térben hibásodott meg egy hőszigetelt ammóniacső, abból szivárgott a gáz.
A csövet a húsüzem munkavédelmi tervében foglaltaknak megfelelően elzárták, a hiba elhárult, az ammónia már nem szivárog. Sem az üzemben, sem a termékekben nem keletkezett kár.

HOZZÁSZÓLÁSOK