Andor: a foglalkoztatás növelésével csökken a szegénység

Magyarországon fel kell tárni az alacsony foglalkoztatottság okait, és fel kell mérni az érdemi változtatás lehetőségeit - mondta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős tagja pénteken Budapesten az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának ülésén, amelyen kabinetjével együtt vett részt.
MTI-Eco, 2010. szeptember 10. péntek, 15:40
Fotó:

A biztos elmondta: üdvözli a magyar kormány dinamikus munkahelyteremtő törekvéseit, és a kormány, az ellenzék, a szakszervezetek és a munkaadók közös feladata, hogy - magasabb foglalkoztatási szinttel - egy új foglalkoztatási modell jöjjön létre.

Hozzáfűzte: ez a stratégia illeszkedik az Európai Unió (EU) következő tízéves, átfogó gazdaságpolitikai stratégiájához, az EU 2020-hoz is, amelynek egyik célja a 20-64 évesek körében a foglalkoztatási szint jelenlegi 69 százalékról legalább 75 százalékra emelése.

Andor László a válság munkaerő-piaci hatásainak tulajdonította, hogy ma az EU-ban 7 millióval több munkanélküli van, mint 2008-ban. Különösen érezhetők a problémák azokban az országokban, amelyeknek viszonylag korlátozott volt a fiskális mozgástere a pénzügyi válság hatásainak enyhítésében.

A magyar biztos szerint a foglalkoztatás érdemi bővítése nélkül a szegénységet sem lehet tartósan leküzdeni, az EU 2020 céljait pedig úgy lehet elérni, ha küzdünk a gyermekszegénység ellen, mert ez alapozza meg a következő generáció foglalkoztathatóságát.

Andor László elmondta: munkatársaival - a soros magyar uniós elnökséget előkészítendő - konzultációkat is folytatnak Budapesten.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.10 20:53

EXPORT és GYENGE FORINT !
Kína,Németország,Lengyelország !
Nekik bejött, nálunk az erős forint tönkrevágott mindent... ( A Globus húskonzerveket a Cseh Hamé gyártja ami azért már tényleg tragikomikus helyzet ) A teljes volt szoci ipar és nagyüzemi mezőgazdaság megszünt !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

oszi127, 2010.09.10 16:31

Duma,duma,duma. 20 éve nincs elég munkahely Magyarországon, mióta az oroszok kirúgásával egy időben felszámoltuk a gazdasági kapcsolatokat is.
Azóta ilyen dumák mennek, de érdemi intézkedésnek ma nyoma sincs.
A dumabajnok kormányunk fogja megoldani?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html