A védjegyperben első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék május 10-én hozott ítéletében megállapította, hogy a TV2 mind a nemzeti, mind a közösségi TV Paprika védjegyet bitorolja. A bíróság kötelezte a TV2-t, hogy 15 napon belül hagyja abba a Chili TV megjelölés használatát, e szolgáltatás chilitv.tv weboldalon történő reklámozását és a domain név használatát - számolt be a portál.

A bíróság indokolása szerint nem kötik az ideiglenes intézkedést hatályon kívül helyező ítélőtáblai végzésben foglaltak. A védjegyper indításakor az elsőfokú bíróság által kiadott ideiglenes intézkedés azonnali hatállyal eltiltotta a TV2-t a Chili TV megjelölés használatától, a másodfokú bíróság azonban azt hatályon kívül helyezte azzal az indokolással, miszerint a fogyasztók nem tudják mi az a "chili" és így nem tévesztik össze a paprikával.

Az elsőfokú bíróság nem tette magáévá az ítélőtábla véleményét, különös tekintettel az AMC által a perbe becsatolt bizonyítékokra, többek között egy közvélemény kutatási eredményre.

Miután tavaly a TV2 elindította a Chili TV nevű gasztrotévéjét, az AMC Networks Central Europe Kft., amelynek portfóliójában benne van a TV Paprika, a Fővárosi Törvényszékhez fordult azt kérve, hogy ideiglenes intézkedés keretében tiltsa el a TV2-őt a Chili TV megjelölés televíziós szórakoztatás és televíziós programok készítése körében történő használatától, továbbá e szolgáltatásainak chilitv.tv internetes oldalon történő reklámozásától és a chilitv.tv domain név használatától, hiszen a paprika - chili elnevezések közötti áthallás elég erős.

A héten egy interjúban beszélt csatornáiról Vajna András György (Andy Vajna), aki a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 60 milliárd forintos becsült vagyonnal a tizennegyedik legmódosabb magyar. Elmondása szerint a TV"-csoport egyszerre spórol, valamint növeli kereskedelmi és disztribúciós bevételeit. Az öt-hat éves terv időarányos részét teljesítették. Az elmúlt tíz év lemaradását kell behozni, de az üzletember úgy számol, hogy két-három év múlva nyereségesek lesz a csoport.