Vitányi István fideszes országgyűlési képviselő kérte a legnagyobb üzemanyag-költségtérítést 2016-ban: a berettyóújfalui képviselő 2 millió 136 ezer forintnyi tankolást számolt el. A Bors kiszámolta, hogy a vagyonnyilatkozatában szereplő Honda CRV terepjárójával a  2016-os dízelárak mellett egy év alatt akár 83 ezer kilométert is megtehetett. Vagyis kétszer megkerülhette volna a Földet az Egyenlítő mentén.

A második legtöbb tankolási támogatást igénylő képviselő a Nyíregyházán élő jobbikos Gyüre Csaba volt, aki 2 milliót kért üzemanyagra. A harmadik a tornyospálcai MSZP-s Legény Zsolt volt 1,8 millió forinttal. Szemben Vitányival, nekik az Országgyűlés bérel egy-egy budapesti lakást. Gyüre a lapnak elmondta, hogy ez utóbbit csak akkor használja, amikor kéthetente három napot ülésezik a parlament, egyébként havonta nyolc-kilenc útja van Budapest és Nyíregyháza között.

Érdekesség, hogy a Pásztón élő Bíró Márk (Fidesz) tavaly úgy tankolt el 1 millió 37 ezer forintot, hogy egyetlen egyszer sem szólalt fel az országgyűlésben az elmúlt hat évben.

A legkevesebbet, 27 ezer forintot a Szolnokon élő fideszes Balla György költötte.