Armageddonról beszélnek Nyugat-Magyarországon - van aki nem is tudja, mi történt

Eloltották a tüzet a Fertő tó partján Fertőrákosnál cölöpökön álló nádfedeles házaknál, a 21 épületből tíz teljesen megsemmisült, senki sem sérült meg - mondta Sallai Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a helyszín.
Szász Péter, 2017. június 28. szerda, 17:51
Fotó: MTI Fotó

Az egyik házban keletkező tűz az erős szél miatt gyorsan terjedt. A házban felújítási munkálatok voltak, de a tűz okát vizsgálat deríti majd ki.

A lángok megfékezésében hatvan hivatásos tűzoltó vett részt, többi között Sopronból, Kapuvárról, Csornáról, Győrből, Szombathelyről és Sárvárról érkeztek. Munkájukat mintegy 15 önkéntes tűzoltó segítette, Fertőrákosról, Harkáról és Nagycenkről. Az osztrák tartományi tűzoltók is segítették a magyar tűzoltók munkáját, miután a partról meglátták a tüzet.

Az MTI tudósítója a helyszínen egy osztrák tűzoltóhajtót és több osztrák hatósági jelzésű tűzoltóautót is látott.

Széles Sándor megyei kormánybiztos, a megyei védelmi bizottság elnöke "armageddoni" látványról beszélt. Van még olyan tulajdonos, aki egyelőre nem is tudja, hogy az ingatlana megsemmisült. Tudomása szerint az ingatlanok biztosítva voltak, mivel az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal kötött mederhasználati szerződés kötelezi erre a tulajdonosokat.

Az oltási munkálatok alatt a soproni önkormányzat vizet és ételt vitt a helyszínre, de önkéntesek is vízzel segítették a tűzoltók és a rendőrök munkáját - tapasztalta az MTI tudósítója.

Fotó: MTI/Bizományosi: Jászai Csaba

HOZZÁSZÓLÁSOK