Árvíz: az MNB kicseréli az elázott bankjegyeket

A zökkenőmentes készpénzellátás biztosítása érdekében segítséget nyújt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az árvíz miatt kialakult helyzetben; a nagybani készpénzforgalomban szükség esetén meghosszabbított nyitva tartással, valamint az elázott forint bankjegyek cseréjének egyszerűsítésével áll az ügyfelek rendelkezésére - közölte a jegybank csütörtökön.
MTI-Eco, 2013. június 6. csütörtök, 13:58

Az árvízi védekezés idején a lezárások, torlódások, kényszerű kerülők miatt a pénzszállító járművek menetideje megnőhet. A pénzfeldolgozó szervezetek és a hitelintézetek ezért kérhetik az MNB-től a nyitvatartási idő meghosszabbítását.

A jegybank segítséget nyújt az elázott készpénz cseréjében is. A rendkívüli helyzetre tekintettel a lakosság által becserélni kívánt, vízkár miatt sérült, elázott bankjegyeket a hitelintézetek és a postafiókok is továbbíthatják az MNB-be.

A nemzeti bank azért vezeti be a különleges intézkedéseket, hogy a maga eszközeivel segítsen az árvíz miatt nehéz helyzetbe került magánszemélyeknek és vállalkozásoknak - áll a közleményben.

mnb
HOZZÁSZÓLÁSOK