Korrupciós kockázatokat mér fel az ÁSZ, most másként

Kilencedik alkalommal térképezi fel a magyar közszféra korrupciós kockázatait az Állami Számvevőszék, az idei integritásfelmérésre megújult a kérdőív, amelynek egyszerűbb lett a kitöltése - közölte az ÁSZ az MTI-vel.
Szepesi Anita, 2019. szeptember 2. hétfő, 11:48
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a következő napokban az ÁSZ több mint tízezer költségvetési szervnek küld felkérő levelet, hogy vegyen részt a felmérésben, de az online kérdőív kitöltésére szeptember 30-áig minden más költségvetési szervnek is lehetősége van.

Az ÁSZ közleménye szerint az integritás-kérdőív kitöltése tovább egyszerűsödött, a kitöltésére szolgáló online felület számos felhasználóbarát funkcióval gazdagodott. Egy augusztusban aláírt együttműködési megállapodás alapján ettől az évtől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is részt vesz az integritásfelmérés lebonyolításában és az eredmények értékelésében.

A kérdőív itt található.  Az integritásfelmérés a közszféra intézményeinek korrupciós kockázatait, valamint a korrupció ellen védelmet biztosító kontrollok kiépítettségét értékeli.

HOZZÁSZÓLÁSOK