Átadták a 2015-ös Prima Primissima díjakat

Idén tíz kategóriában 13. alkalommal vehették át a Prima Primissima díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői.
MTI, 2015. december 4. péntek, 23:59
Fotó: Napi.hu

Magyar irodalom kategóriában Kodolányi Gyula költő, műfordító, esszéista, irodalomtörténész, magyar népművészet és közművelődés kategóriában a Fonó Budai Zeneház, magyar zeneművészet kategóriában Kovács János karmester kapta az elismerést.

Magyar képzőművészet kategóriában Vojnich Erzsébet festőművésznek, magyar oktatás és köznevelés kategóriában Csapó Benő egyetemi tanárnak, az MTA doktorának, magyar sport kategóriában Keleti Ágnes olimpiai bajnok tornásznak ítélték oda a díjat.

Magyar építészet és építőművészet területén Benczúr László építész, magyar tudomány területén Csíkszentmihályi Mihály pszichológus, magyar sajtó kategóriában Hajdú B. István sportújságíró, magyar színház és filmművészet kategóriában Sándor Pál rendező, producer, forgatókönyvíró lett Prima Primissima.

A közönségdíjat a Budapest Klezmer Band kapta.

A Prima Primissima díjat 2013-tól az OTP Bank Nyrt. gondozza és finanszírozza, a pénzintézet mellé a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., a Magyar Villamos Művek Zrt., az FHB Bank Zrt., a Docler Holding és a Kavosz Zrt. csatlakozott társalapítóként.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BPartner, 2015.12.05 09:05

Szép kezdeményezés. Jó látni, hogy már 13 éve folyamatosan átadják. Reméljük tényleg hagyományt teremt és mindig lesznek mecénások, akik finanszírozni tudják. Köszönet jár érte nekik is.

Gratulálunk a díjazottaknak.

Ruzsik Dezső
BPartner Zrt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html