Átadták a dunaújvárosi hőerőművet

Negyvenöt milliárd forintos befektetéssel épített hőt és villamos energiát előállító erőművet adtak át pénteken Dunaújvárosban.
MTI-Eco, 2016. június 10. péntek, 13:29
Fotó: Napi.hu

A Hamburger Hungária Kft. kapcsoltan hőt és villamos energiát előállító erőműve szilárd tüzelőanyagokat, többek közt a papírgyártás során keletkező hulladékokat, valamint biomasszát és szenet használ fel.

Az erőmű olyan mennyiségben termel hő- és villamos energiát, ami a papírgyár működtetéséhez szükséges, és biztosítja a korábban lerakóba kerülő termelési hulladék hasznosítását is. Az erőmű kapacitása tüzelőanyagban mérve 172 megawatt, hőben és villamos energiában pedig 158, illetve 42 megawatt.

Az újonnan épített erőművet Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és a tulajdonosok részéről Thomas Prinzhorn avatta fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nandinnyo, 2016.06.10 15:37

A biomasszanák pont nem az erő kiirtása a célja,az ilyen erőművekben az úgynevezett Zöld Hulladékot hasznosítják ( pl faágak amiket metszéskor égetnek el az emberek). Ez az erőmű nagyon hatékony és fejlett technológia, magyar befektetőknek nem nagyon van ennyi pénze és tudása, hogy ezt szakszerűen kivitelezni és üzemben tartani tudja.
Véleményem szerint ez egy jó döntés a kormány részéről , hogy támogatták .Bár jobb lenne ha mi építenénk ilyen erőművet a környező országokba és nem ők nekünk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pegazus_a_borbarat, 2016.06.10 14:21

Egy újabb erőmű, amiben fáinkat és erdeinket égetik el "biomassza" jelszóval. De minek ehhez osztrákok??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html