Átadták az Év tanára díjakat

Átadták a kozepsuli.hu oldal szerkesztőségének Óvodától diplomáig magyarul - Év tanára díjait. Az eseményen részt vett Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős ügyvezető helyettes államtitkára is.
K. Kiss Gergely, 2018. május 12. szombat, 17:17
Fotó: Shutterstock

A rendezvényen a középiskolai földrajzverseny legjobbjait, valamint a retorikaverseny győztesét is díjazták. A legkiválóbb földrajzos egy tanéven át havi ösztöndíjat kap - írja az MTI.

Az Év tanára 2018 címet két anyaországi és két külhoni magyar pedagógus kapta meg. Az eseményhez kiadott sajtóanyagban azt írták, hogy a díjazottak személyére pedagógusszervezetek és diákközösségek egyaránt tehettek javaslatot. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és "a piacvezető tiniportál", a kozepsuli.hu szakmai együttműködésének eredményeképpen az idén is szerepeltek külhoni magyar tanárok a jelöltek és a díjazottak között.

A jelöltek közül egyetemi oktatókból álló szakmai zsűri választotta ki azokat, akikre szavazni lehetett a közösségi médiában.

A díjat és az azzal járó jutalmat Angyal Adrienn, a hédervári Timaffy László Tagiskola fizikát és matematikát oktató tanára; Deák Magdolna, a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző magyar nyelvet és irodalmat, pedagógiai kommunikációt, valamint módszertant oktató tanára; Kende Sára, a budapesti Pais Dezső Általános Iskola magyar nyelvet és irodalmat oktató pedagógusa; továbbá Kiss Beáta, a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium magyar nyelvet és irodalmat, valamint művészettörténetet oktató igazgatónője vehette át.

HOZZÁSZÓLÁSOK