Átalakítja a a kormány a Erzsébet-programot

Lesz egy másik alapítvány is már az eddigi monopólium mellé. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány átveszi a gyerektáborok részpiacát. Így már a törvény ötlete szerint nem lehet majd azt mondani, hogy a korábbi forgalmazó alapítvány kizárólagos kapcsolatban lenne az Erzsébet-programmal- írj az Index.
Index.hu, 2016. március 11. péntek, 12:45
Fotó: Napi.hu

Beadta Balog Zoltán miniszter az Erzsébet-program egyik gyors módosítását, miután az EU elkaszálta az egész program államosítását. Egészen pontosan azt nem tartották törvényesnek, hogy csak a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) adhat ki ilyen Erzsébet-utalványt.

Most ezt úgy változtatnák meg, hogy egy hosszú nevű állami alapítvány (Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány) feladata lesz a gyerek és ifjúsági programok, illetve táborok szervezése. Ehhez megkapják például a fonyódi és a zánkai nagyobb, állami gyerektáborhelyeket.

Így pedig már nem csak a korábban kizárólagos üdülési alapítvány forgalmazhat ilyen utalványokat, hanem egy másik is, egy másik területen. Azaz a törvény szerint megszűnik a MNÜA kizárólagossága, amit az EU kifogásolt.

Persze ettől még a MNÜA foglalkozhat továbbra is a kedvezményes szociális üdültetéssel, étkezési utalványokkal vagy a nyugdíjasoknak, fogyatékkal élőknek és nagycsaládosoknak szóló programokkal - írja az Index.

HOZZÁSZÓLÁSOK