Átalakítja a kormány munkáját Orbán Viktor miniszterelnök - jelentette be Lázár János miniszterelnökségi miniszter a csütörtöki kormányinfón. A kormány alatt a jövőben két kormánykabinet működik: egy gazdasági- és stratégiai. Az új szervezetek döntés-előkészítő és döntési jogokat kapnak. A cél az, hogy a kabinetek a jelenleginél jobb minőségben tudják előkészíteni a kormánydöntéseket, jobb legyen a kormányzás a következő két esztendőben. Személyi változást nem tervez a miniszterelnök a kormányban - mondta Lázár János.

A kormány újra tárgyalt a Városliget-projektről, a tiltakozásokra annyi szót vesztegetett Lázár János, hogy a tiltakozók tartsák be a törvényeket. A miniszter újra arról beszélt, hogy nő a zöldfelületek aránya, hiszen - mint az közismert - több új épületet építenek a ligetbe.

Tárgyaltak az M3-as metróvonal felújításról - ám döntés nem született.

A kormány sokadszorra tárgyalt és sokadszorra nem hozott döntés a Keleti a Nyugati és Déli pályaudvar sorsáról pontosabban a tervezett bezárásról. A Déli bezárást Lázár illetve a kormány dobta be a köztudatba, ahogy a Városliget-projektet, úgy a Déli bezárást is elutasítja a közvélemény és a közlekedési szakma.

Országos Széchényi Könyvtár főépületét felújítják, erre hivatalos tervpályázatot írnak ki, emellett nagy raktárépületet kap az intézmény, várhatóan Piliscsabán. A mostani bejelentés alapján úgy látszik, hogy  a Országos Széchényi Könyvtár talán maradhat a Budai várban - bár ez így egyértelműen nem hangzott el.

Költöznie kell viszont a Természettudományi Múzeumnak a Ludovikából - ugyanis az épület az egyre terjeszkedő Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek kell - erről előzetes döntés született.

Azért konkrét döntések is születtek: 13 milliárd forintot költenek közpénzt templomfelújításra, szerzetes rendházak felújításra. .