Átalakul az eva?

Átalányadóvá kellene alakítani az evát, 10 százalékos adókulccsal, és alanyi áfamentességet kellene adni ennek a vállalkozói körnek - javasolta a gazdasági versenyképességi kerekasztal ülésén a Kopint-Tárki Zrt.
NAPI Online, 2007. november 27. kedd, 08:15
Fotó:

A kezdeményezéssel egyetértenek a Magyar Hírlapnak nyilatkozó szakértők is. Tavaly 143,2 milliárd forint adót fizetett be a költségvetésbe a több mint százezer evás vállalkozás, ám ebből lényegében csak 50 milliárd forint a tényleges bevétel, mivel a számlát kibocsátók visszaigényelhetik az áfát. Ezen segítene az áfamentesség, amelynek értékhatára jelenleg 4 millió forint, mezőgazdasági kistermelőknél pedig 6 millió forint, míg evázni 25 millió forintig lehet. Kérdéses ugyanakkor, hogy az EU elfogadná-e ez utóbbi limitet az áfamentességnél. Ha nem, akkor az árbevételi határ leszállítása is elképzelhető megoldás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kazal, 2007.11.27 09:29

Az a baj ezzel az országgal, hogy az okos szakértőink mind ott okoskodnak, ahol nincs baj. Ahol baj van, ott meg nem tesznek semmit!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html