Újabb tízmilliárdok repültek ki a költségvetésből - mutatjuk a részleteket

A kormány az idei költségvetésből 63 milliárd forintot csoportosított át, ennek közel fele a közúthálózat felújítását szolgálja.
Németh Géza, 2019. május 1. szerda, 20:11
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat az átcsoportosítás három forrását nevezte meg.

A központi tartalékból 7 milliárd 468 millió forintot szabadított fel a kormány. Ebből a két nagyobb tétel a közúthálózat felújítása 1 milliárd 622 millióval és az MNV részesedésvásárlására fordítható 1 milliárd 154 millió forintja. Ezek mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 1 milliárd forinthoz jutott.

A második forrás az Országvédelmi Alap 28 milliárd 377 millió forintja, ez egy az egyben a közúthálózat felújítására megy. Az előbbi forrással együtt az útfelújítás részesedése 30 milliárd forint.

Végül harmadik forrás a Központi Maradványelszámolási Alap 27 milliárd 125 millió forintja. Ebből a Budapesti Corvinus Egyetem részesedése a legnagyobb: beruházásra 24 milliárd, dologi kiadásra 72 millió forint az övé. A bíróságok beruházásra fordíthatnak 2 milliárd 788 milliót.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Green and White, 2019.05.01 20:42

A központi tartalékból! Na ez nem volt a Gyurcsány kormánynak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html