Kezdődik a felfordulás a Belvárosban, változik a közlekedés

Kedden kezdődik a Vértanúk terének átépítése és emiatt módosul a környék forgalmi rendje - közölte Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken közleményben az MTI-vel.
Szepesi Anita, 2019. március 1. péntek, 19:42
Fotó: MTI Fotó

Március 5-től ideiglenes forgalmi rend lép életbe, többek között a Nádor utca felől nem lehet majd a téren keresztül a Báthory utca felé továbbhajtani. Akik eddig a Báthory utcától északra eső utcákat a rakpart felől a Garibaldi utcán keresztül érték el, ezentúl a Markó utcai felhajtón keresztül közelíthetik meg úti céljukat.

A Szabadság tér körüli útpálya forgalmi rendje is változik a Vécsey utca és az Aulich utca között: az útszakasz az Aulich utca felé lesz egyirányú.

Az átépítéshez kapcsolódóan március 5-től a 15-ös, a 115-ös busz, valamint a CITY-trolijárat Angyalföld irányú Kossuth Lajos tér megállóhelyét a Kozma Ferenc utcába, valamint a Batthyány-örökmécses megállót a Kálmán Imre utca - Szemere utca csomóponthoz helyezik át. A Boráros tér felé tartó járatokra a Kossuth Lajos téren mintegy 100 méterrel hátrébb, a 70-78-as trolibuszok megállója mögött lehet felszállni.

A Vértanúk tere a Steindl Imre Program keretében épül át - olvasható a BKK közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK