Milliárdokat költ a kormány a sokat vitatott atlétikai stadionra

A kormány 5 milliárd 770 millió forintot hagyott jóvá a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításához szükséges bontási, megszüntetési és ahhoz kapcsolódó egyéb, a kivitelezést megelőző munkálatokra.
Németh Géza, 2019. december 13. péntek, 06:20
Fotó: MTI Fotó

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a pénzt a Beruházási Ügynökség kapja a jövő évi költségvetésből.

A kivitelezést megelőző munkákra fordítható 5 milliárd 770 millió forinton túl, a Beruházási Ügynökségnél felmerülő üzemeltetési költségek fedezetére 13 millió forintot hagyott jóvá a kormány, szintén a jövő évi költségvetés terhére.

Az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg novemberben a közlemény: a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., valamint a "FÖLD-TRANS 2001" Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezheti a bontási munkákat a Budapesti Atlétikai Aréna helyszínéül kiszemelt területen, nettó 4 milliárd 125 millió forintért.

A terület egyébként Észak-Csepelen és a Ferencváros déli részén helyezkedik el. A főváros új vezetése még nem döntött arról, hogy támogatja-e az 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését. Csütörtökön viszont eldőlt, hogy Budapest is támogatni fogja az atlétikai központ építését, ennek fejében pedig a kormány 50 milliárddal támogatja a fővárosi járóbeteg-ellátás fejlesztését.

HOZZÁSZÓLÁSOK