Dolgozik a kormány: átszervezik az átszervezést

Átveszi a rendőrség a szabálysértési ügyek intézését a kerületi és járási apparátusoktól, mégpedig oly módon, hogy vinné az ügyintézőket is. Az átszervezés kétezer embert érinthet.
Komócsin Sándor, 2020. január 6. hétfő, 08:44
Fotó: Getty Images

Márciustól a rendőrség veszi át azoknak a szabálysértési ügyeknek a kezelését, amelyek eddig a kormányhivatalokhoz tartoztak - adta hírül a Népszava. Ezeknek a kisebb súlyú kihágásoknak a vizsgálata, szankcionálása jelentős pluszfeladatot ad a testületnek, és mivel a rendőrség már most is túlterhelt, kérdés, hogyan tudja majd ellátni a többletmunkát.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatásából kiderült, hogy az átszervezés valójában átcsoportosítás: az egyik állami apparátustól áttesznek feladatokat és embereket egy másikba, hogy ott pontosan ugyanazt csinálják, mint korábban. "Ez így értelmetlen" - fogalmazott a napilap egy közigazgatásban jártas forrása."

Országszerte mintegy 2000 olyan ügyintéző van, aki most a kormányhivataloknál szabálysértési ügyekkel foglalkozik. Egyesek köztük évtizedes kört leírva térnek vissza a rendőrségre. Többen a rendőrségnél kezdtek foglalkozni szabálysértési esetekkel, majd amikor azok egy részét az önkormányzati jegyzőkhöz, aztán onnan a kormányhivatalokhoz helyezték át, mindig mentek ők is tovább az ügyekkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.06 09:37

"Ez így értelmetlen" - fogalmazott a napilap egy közigazgatásban jártas forrása."
----------------
:DDD
Állami ügyekben ne keressünk értelmet, a pénz útját pedig ne kövessük, mert az követhetetlen, vagy a végzetbe vezet.
A szép új világunkban minden megdől, most például a 2 pont között a legrövidebb út az egyenes.
30 éve így érvényes: 2 pont között a legjobb út a qrva görbe.
Így van ez a közpénz útjával, a buszok útvonalaival, a hivatali eljárásokkal, bármivel.
Úgy jó, ha megvezetnek, mert feladod, beleőrülsz, eltévedsz, belepusztulsz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html