Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendőrök megpróbálták kiszorítani az embereket, ekkor még nem vetettek be könnygázt, a rend - és a rendőrsorfal - gyorsan helyreállt, leszámítva azt, hogy a székház erkélyére felmászó két fiatal nő ottmaradt egy ideig, aztán lemásztak, és a rendőrök visszaengedték őket a tömegbe - olvasható a portálon.

A tömeg egy része ekkor elindult vissza a Kossuth térre, viszont a maradók közül nagyjából egy 20 fős, fiatalokból álló mag megint elkezdte megpróbálni benyomni a rendőrsorfalat, méghozzá elég agresszívan. A rendőrök ezt megunva könnygázazni kezdtek. Végül hét óra körül unták meg, és elindultak vissza az Oktogon felé az eddig a székháznál maradt emberek is, néhány kivétellel.

Az Indexnek a rendőrség azt írta, hogy nem ők, hanem egy tüntető fűjt könnygázt.

Háromnegyed nyolc körülre a tüntetők a Lánchídhoz értek, a pesti hídfőnél bénították meg a forgalmat - írja az Index.

A Kossuth térről indultak

A tüntetők a Kossuth térről indultak 5 óra után először az Oktogon felé, majd a Fidesz-székház és a Hősők tere irányába.

A Kossuth téren Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa hívta a tömeget "sétára", hogy "emberekkel beszélgessenek".

A mai nap mozgalmas volt a parlamentben, az ellenzék megpróbálta megakadályozni többek között a munka törvénykönyvének módosítását. A kormánypárti képviselők végül a síp- és szirénaszó közepette átverte a módosítókat.