Átverik a nyugdíjasokat - új trükkök!

Külön ágazat szakosodott a bűnözők körében az öregek átverésére. A trükkök gyakran változnak, előfordul ugyanakkor, hogy a letámadott nyugdíjas veri át a csalókat. Senki mamája, papája nem lehet biztonságban.
Napi.hu, 2016. február 1. hétfő, 09:45
Fotó: Napi.hu

Egyre több bűnöző próbál pénzt szerezni a nyugdíjasok átverésével - írja a Magyar Idők. A rendőrségi zsargonban "unokázóknak" hívott szélhámosok viselt dolgairól szinte mindenkinek vannak már saját tapasztalatai, hiszen egyre több mamát-papát, nagymamát-nagypapát találnak meg. A napilap egyik konkrét példája az egyik újságíró anyjával történt.

Egy női hang azzal kereste meg telefonon, hogy a fia balesetet okozott, és egy négyéves kislány emiatt életveszélyes sérülést szenvedett. A hang egymillió forintot kért azért, hogy ne jelentse fel a néni hozzátartozóját. Az asszony felhívta a kórházat, így kiderült a csalás, de ezt megelőzően teljesen összezavarodott és összetört.

Az esetek többségében ugyanezzel a módszerrel találkozhatunk. Vezetékes telefonon keresik meg a sértettet azzal, hogy gyerekük, unokájuk balesetbe keveredett, és ha fizetnek, akkor el tudják intézni, hogy ne induljon ellenük rendőrségi eljárás.

A napilap beszámol egy olyan esetről is, amikor a csalók megjárták. Egy nyugdíjas férfi úgy tett, mintha belemenne az üzletbe, ám a pénzátadáson már rendőrségi kísérettel jelent meg. A lebukott csaló nő tagadja bűnösségét, de a lakásán végzett házkutatáson számos mobiltelefon került elő, amelyek további bizonyítékokat szolgáltathatnak ellene.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tibi27, 2016.02.01 11:06

Apósomat hívta fel valaki a vezetékes számukon, a fiamnak adva ki magát, hogy uzsorások követelnek rajta pénzt és segítsen, de ne szóljon senkinek. Még a fiam nevét is tudták!!!
Hála Istennek észnél volt az öreg és megmondta, hogy nincs pénze.
Mellesleg a fiam nem is ismeri a vezetékes számukat, csak a mobilt...
A rendőrség immel-ámmal állt a dologhoz, így hagytuk a feljelentést.
Szóval nem árt beszélni az idősödő nagyszülőkkel, mert 100-ból egyszer csak sikerül nekik, ha nem figyelünk.
Pl. mondja azt, hogy rendben, mindjárt visszahívja, és csörögjön rá a gyerek szüleire, valaki rokonra, aki tudhat a dologról vagy segíthet. Bár a visszahívást tuti, hogy el fogják utasítani, de ezzel le tudja csekkolni, hogy tényleg történt-e valami.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html