Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyre több bűnöző próbál pénzt szerezni a nyugdíjasok átverésével - írja a Magyar Idők. A rendőrségi zsargonban "unokázóknak" hívott szélhámosok viselt dolgairól szinte mindenkinek vannak már saját tapasztalatai, hiszen egyre több mamát-papát, nagymamát-nagypapát találnak meg. A napilap egyik konkrét példája az egyik újságíró anyjával történt.

Egy női hang azzal kereste meg telefonon, hogy a fia balesetet okozott, és egy négyéves kislány emiatt életveszélyes sérülést szenvedett. A hang egymillió forintot kért azért, hogy ne jelentse fel a néni hozzátartozóját. Az asszony felhívta a kórházat, így kiderült a csalás, de ezt megelőzően teljesen összezavarodott és összetört.

Az esetek többségében ugyanezzel a módszerrel találkozhatunk. Vezetékes telefonon keresik meg a sértettet azzal, hogy gyerekük, unokájuk balesetbe keveredett, és ha fizetnek, akkor el tudják intézni, hogy ne induljon ellenük rendőrségi eljárás.

A napilap beszámol egy olyan esetről is, amikor a csalók megjárták. Egy nyugdíjas férfi úgy tett, mintha belemenne az üzletbe, ám a pénzátadáson már rendőrségi kísérettel jelent meg. A lebukott csaló nő tagadja bűnösségét, de a lakásán végzett házkutatáson számos mobiltelefon került elő, amelyek további bizonyítékokat szolgáltathatnak ellene.